16 november 2017

Cas bouwt aan zijn toekomst

Cas met overall en pet

‘Toen de brief kwam met de mededeling dat Vitens en Liander de gas- en waterleidingen gaan vervangen, sprong onze Cas een gat in de lucht! Dit was het mooiste wat hem kon overkomen! Monteurs in onze straat en zelfs voor de deur! Beter kan echt niet!’

Aan het woord is Jacqueline, de moeder van Cas van Kreij (9 jaar). Cas is vanaf zijn peutertijd al helemaal gek van graven en bouwen. Een aannemer die geulen graaft, stoepen openlegt, zand verplaatst en leidingen aanlegt, is voor hem een superheld!

Jacqueline: ‘Vanaf het moment dat de graafmachines bij ons de straat in reden, is Cas erbij. Hij houdt namelijk ‘superveel van graafmachines’, zoals hij zelf vaak zegt. Bijna dagelijks rijdt hij met zijn eigen skelter en aanhanger naar de bouwplaats om het werk van de monteurs te bekijken. Hij wil echt niets missen. In de herfstvakantie zijn we zelfs niet weggeweest, zelfs niet even naar een zwembad, want Cas moest naar ‘het werk’.

Ongelooflijk, zo fanatiek! En de monteurs vinden het echt prachtig. Eerst vroegen we ons af of het wel kon, zo’n kleine jongen rondom het werk. Loopt-ie niet enorm in de weg? Maar iedereen vindt het gezellig als hij komt en gezamenlijk eten ze tussen de middag hun boterhammen!

Wat helemaal geweldig is, is dat Cas van de mannen van BAM een pak en een pet heeft gekregen. Daar is hij zo trots op! Het valt allemaal een beetje groot nog, maar dat komt vanzelf goed. Cas zegt dat het prima op te rollen is en dat het lekker warm is!

Wij zijn heel blij met een kind dat zo’n passie heeft. Kiezen voor een bepaald beroep zal later niet zo’n probleem zijn, denken we. Cas moet alleen nog een tijdje geduld hebben. Maar deze ervaring was voor hem goud waard.’