Informatie

Logo Vitens
Logo Liander

Onderhoud in Apeldoorn

Hier vindt u meer informatie over het onderhoud in Apeldoorn.

Aanleiding en achtergrond

Vitens en Liander vervangen in Apeldoorn zo’n 46 kilometer gas- en waterleiding. Het vervangen van de gas- en waterleiding is het gevolg van twee gecombineerde waterleiding- en gasstoringen in 2014, waarbij honderden mensen dagenlang zonder gas kwamen te zitten. Door een combinatie van factoren kan een dergelijke gecombineerde breuk in dit gebied grote gevolgen hebben. Klanten kunnen dan langere tijd zonder gas komen te zitten. Vitens en Liander vinden het risico op herhaling onacceptabel en vervangen daarom in voornamelijk de wijken Zevenhuizen, De Maten en Zuid de gas- en waterleiding.

Wat merkt u van de werkzaamheden?

Bij de werkzaamheden werken we gefaseerd per wijk, waarbij we proberen de overlast zoveel mogelijk te beperken. Toch is het onvermijdelijk dat u hinder zult ondervinden. Denk aan graafwerkzaamheden, uw straat die tijdelijk minder goed bereikbaar is en tijdelijke afsluiting van uw gas of drinkwater.

Omvangrijk project

Het vervangen van verouderde gas- en waterleidingen in Apeldoorn is een omvangrijk project. Wij verwachten de werkzaamheden in 2018 af te ronden. Wilt u weten wanneer we bij u in de buurt aan het werk zijn? Kijk dan hier.

Hoe informeren we u?

Vitens en Liander willen u zo goed mogelijk informeren en organiseren daarom per wijk inloopavonden. Daarover wordt u persoonlijk geïnformeerd per brief. Bekijk de gedetailleerde planning en veelgestelde vragen.

Correspondentie

Er worden diverse brieven bezorgd bij de bewoners in Apeldoorn. Wilt u ze nog eens nalezen? Bekijk ze dan hieronder.