Nieuws

Logo Vitens
Logo Liander

12 maart 2021

Update werkzaamheden

Deze week is door aannemer A. Hak hard gewerkt in de straten waar de gas- en waterleidingen aan vervanging toe zijn. Komende week heeft de omgeving in ieder geval te maken met een afsluiting van de Schaepmanstraat. Verder werken de stratenmakers van de gemeente in verschillende straten om alles weer toegankelijk te maken.

De stembureaus in de wijk ondervinden komende week tijdens de landelijke verkiezingen geen hinder van de werkzaamheden en zijn via alle kanten goed bereikbaar. Voor de openingstijden van deze stembureaus verzoeken wij u om even te kijken op www.apeldoorn.nl

Einsteinlaan en Lorentztraat
De werkzaamheden in de Einsteinlaan zijn voorspoedig verlopen. De aannemer bracht de gas- en waterleiding aan tussen de Newtonstraat en de Lorentzstraat en de sleuf is inmiddels weer dicht. Komende week starten de stratenmakers om het voor vrijdag 26 maart af te ronden. In de Lorentzstraat start de aannemer vanaf komende week met het vervangen van de gas- en waterleiding. 

Schaepmanstraat en Monseigneur Nolensstraat
In de Schaepmanstraat zijn de nieuwe gas- en waterleiding in fase 1 (nummer 25 t/m 51) voor een groot deel aangelegd. Komende woensdag 17 maart sluiten we straat tussen huisnummers 1 en 23 af voor doorgaand verkeer. Langs de winkels en woningen in de Monseigneur Nolensstraat starten we vanaf woensdag 17 maart. De deuren van de winkels en woningen blijven via bruggen of schotten toegankelijk voor het bezoek. De werkzaamheden zijn afgerond op vrijdagmiddag 9 april.

Prinses Beatrixlaan
In de Prinses Beatrixlaan werken wij vanaf huisnummer 100 t/m 120. Wanneer wij hier klaar zijn werken we verder in de straat tot aan de Schotweg. Voor Pasen ronden we deze werkzaamheden af.

24 februari 2021

Tijdelijk eenrichtingsverkeer Prinses Beatrixlaan

Om de werkzaamheden goed uit te voeren is het noodzakelijk de Prinses Beatrixlaan tijdelijk eenzijdig af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. Er is te weinig ruimte om en het werk en het verkeer gelijktijdig vanuit twee richtingen naast elkaar  te laten plaatsvinden. Het tijdelijk eenrichtingsverkeer is ingesteld tussen de Asselsestraat en de Schotweg. De rijrichting is van zuid naar noord; Asselsestraat richting Schotweg. Deze tijdelijke eenrichtingsverkeer duurt van maandag 1 maart tot 2 april.

Nood- en hulpdiensten zijn geïnformeerd over de eenrichtingsverkeer en volgen een aangepaste route wanneer het nodig is om in de Prinses Beatrixlaan te zijn.

23 februari 2021

Geluidsoverlast door bronbemaling

In de Einsteinlaan, Voltastraat, Gemzenstraat, Lorenzstraat, Van Leeuwenhoekstraat en Koninginnelaan gebruikt aannemer A.Hak bronbemaling. Wat is bronbemaling en hoelang heeft u er overlast van? We leggen het uit.

Bronbemaling?
Bij werkzaamheden in de grond, zoals nu aan de gas- en waterleidingen, is het soms nodig om de grondwaterstand kunstmatig te verlagen. Dat moet wanneer de grondwaterstand hoog is. Momenteel is dat het geval door regenbuien en het dikke pak sneeuw van de afgelopen tijd. Hiervoor gebruikt de aannemer een bronbemaling. Door het wegpompen van grondwater verlaagt de grondwaterstand tot onder een niveau van de sleuf waarin gewerkt wordt. Zo kan de aannemer het werk goed en veilig uitvoeren. Het opgepompte water voert men meestal af via het riool.

Geluidsoverlast
Fijn dat de aannemer op deze manier verder kan met het werk, maar er zit voor de omgeving wel een nadeel aan het gebruik van bronbemaling; geluidsoverlast. De pompen veroorzaken een bromtoon die door veel mensen als hinderlijk wordt ervaren. Het wegpompen van water moet 24 uur per dag gebeuren, 7 dagen per week. Dus ook op momenten dat er niet gewerkt wordt. Dat betekent dus dat buiten de werktijden, ook ‘s nachts het geluid van de pomp in de omgeving van het werkterrein te horen is.

Beperkende maatregelen
Door een elektrische pomp te gebruiken en niet eentje die aangedreven wordt door een dieselmotor wordt de bromtoon al beperkt. Daarnaast probeert aannemer A. Hak de geluidsoverlast in de buurt te beperken door de pompen zo ver mogelijk van de woningen te plaatsen.

Hoelang nog
De aannemer die de gas- en waterleidingen vervangt werkt volgens een planning. Om te weten wanneer zij klaar zijn in uw straat en u geen hinder meer ondervindt van de bromtoon kunt u zien op https://onderhoudinapeldoorn.nl/planning/

 

 

 

 

 

 

Meer Nieuws

18 februari 2021

Aannemer A.Hak hervat de werkzaamheden

Nu de temperaturen stijgen en de sneeuw is verdwenen kan aannemer A. Hak de werkzaamheden
Lees verder

8 februari 2021

Als we niet werken…

Het is koud in Nederland en de komende twee weken houden deze lage temperaturen zeker
Lees verder

3 februari 2021

Koud weer op komst

In overleg met de gemeente gaat aannemer A. Hak zich voorbereiden op de komende kou.
Lees verder

26 januari 2021

Tijdelijke verkeersdrempels Thorbeckestraat

Maandag 25 januari is aannemer A.Hak gestart met de werkzaamheden voor de gas- en waterleidingen
Lees verder

13 januari 2021

Update werkzaamheden

Sinds maandag 4 januari is de aannemer weer aan het werk in verschillende straten van
Lees verder

15 september 2020

Start werkzaamheden John F Kennedylaan

Maandag 14 september is aannemer A.Hak gestart in de John F. Kennedylaan met het vervangen
Lees verder

regen

25 augustus 2020

Voorbereid op de storm

Dinsdagavond verwacht Nederland de eerste zomerstorm.  Vandaag is in het werkgebied van de werkzaamheden door
Lees verder

16 maart 2020

Impact coronavirus op werkzaamheden Liander/Vitens in Apeldoorn

Liander en Vitens zijn bezig met het vernieuwen van gas- en waterleidingen in uw buurt.
Lees verder