Nieuws

Logo Vitens
Logo Liander
gebak

9 juli 2018

Feestje van Vitens en Liander

Op vrijdag 6 juli hebben Vitens en Liander het project ‘Onderhoud in Apeldoorn’ feestelijk afgesloten. In totaal is in tweeënhalf jaar tijd 92 kilometer aan water- en gasleiding vervangen in het oostelijk deel van Apeldoorn. De projectleiding wilde hier graag bij stilstaan en heeft een feestje georganiseerd op de plek waar in 2014 de grote water- en gasstoringen waren. Dat was immers de aanleiding van het grote onderhoud. Aanwezig waren medewerkers van de 4 aannemersbedrijven, collega’s van Vitens, Liander en de gemeente Apeldoorn en bewoners.

Vervolg in 2019

De meer dan 50 gasten luisterden naar de korte speeches van Marike Bonhof, directielid van Vitens, Marlies Visser, directeur Operatie van Liander en de wethouder Wim Willems (portefeuille onder andere Openbare Ruimte). Zij kondigden tevens aan dat er vanaf 2019 nog eens 100 kilometer water- en gasleiding wordt vervangen. Dit keer in het westelijk deel van Apeldoorn. Ook voor dit grote project gaan Vitens en Liander intensief samenwerken. Hiervoor is een nieuw team samengesteld dat inmiddels bezig is met de voorbereidingen voor de aanbesteding.

3 juli 2018

Het werk is klaar: feest!

In de Maten zijn de sleuven dicht. Dat betekent dat het grootschalige project ‘Onderhoud in Apeldoorn’ zo goed als afgerond is. De gemeente is de komende weken nog druk bezig met het straatwerk, maar de grote klus is geklaard. 92 kilometer water- en gasleiding is vervangen.

Feestelijke bijeenkomst

Om het project feestelijk af te sluiten is er op vrijdag 6 juli een bijeenkomst georganiseerd op de hoek Pythagorasstraat/Sluisoordlaan. Dit is de plek waar in 2014 de grote water- en gasstoring plaatsvond. De bijeenkomst is van 13.00 – 15.00 uur en ook bewoners zijn van harte welkom om bij de afronding van de werkzaamheden stil te staan.

Vervolg in 2019

Inmiddels is gebleken is dat er meer leidingen aan vervanging toe zijn in Apeldoorn en daarom gaan we volgend jaar nog eens 55 kilometer water- en gasleidingen vervangen. De werkzaamheden vinden voornamelijk plaats in het westen van Apeldoorn. Nadere gegevens hierover ontvangen de betrokken bewoners zo snel mogelijk.

 

 

hersteld natuur en grasvelden voor bijeenkomst
gekoeld water

13 juni 2018

Werken in de hitte

De maand mei 2018 was de warmste sinds 300 jaar. In totaal heeft het weerstation in De Bilt 21 warme, 13 zomerse dagen en 1 tropische dag gemeten. Heel veel mensen kunnen hier enorm van genieten, maar wat nou als je de hele dag zwaar lichamelijk werk moet doen in de buitenlucht?
Onze monteurs die water- en gasleidingen vervangen in bepaalde wijken in Apeldoorn hebben het niet makkelijk gehad in de afgelopen weken. Er zijn vele zweetdruppels gevallen en er is regelmatig gemopperd…

Verkoeld drinken tegen hitte

De eigenaar van de supermarkt COOP op de Snijdersplaats zag de monteurs lijden onder de extreme hitte en heeft ervoor gezorgd dat de mannen steeds een extra voorraad gekoeld drinken kregen. Ook de buurtbewoners uitten hun bewondering voor de monteurs van aannemersbedrijf Visser & Smit Hanab: ondanks de hitte werkten ze stug door. Dus brachten bewoners regelmatig wat eten en drinken en zelfs een snel smeltend ijsje. En niemand durfde te klagen over de overlast die het werken in de grond (bergen zand, losliggende stenen, omleidingen) soms kan veroorzaken…

Meer Nieuws

kleersnijdershorst

7 juni 2018

Werk aan de Kleersnijdershorst

In verband met de werkzaamheden aan de water- en gasleiding kunt u de Kleersnijdershorst niet
Lees verder

inrit

31 mei 2018

Werk in De Maten

In verband met de werkzaamheden aan de water- en gasleiding in de wijk De Maten,
Lees verder

bouwkeet de matenhorst

14 mei 2018

Werk aan Steenhouwersdonk

Bij de Steenhouwersdonk zijn wij momenteel bezig met de aanleg van nieuwe gas- en waterleidingen.
Lees verder

Touwslagersdonk

16 april 2018

Leidingen vervangen

Werk aan de Touwslagersdonk Wij gaan binnenkort gas- en waterleidingen vervangen aan de Touwslagershorst. Hierdoor
Lees verder

uitstel werkzaamheden kooikersdreef

4 april 2018

Uitstel werkzaamheden

Werk aan Kooikersplaats, Voldersdreef en Imkersplaats uitgesteld. De geplande werkzaamheden aan de waterleiding op donderdag 5
Lees verder

verkeerslicht op rood

27 maart 2018

Rood betekent STOPPEN

De verkeersregelinstallatie (VRI) die in de Houtsnijdersdonk is geplaatst, staat hier voor de veiligheid van
Lees verder

14 februari 2018

Werk in De Matenhorst

De aannemer Visser Smit Hanab is gestart met het vervangen van de water- en gasleidingen
Lees verder

5 februari 2018

Gastles over gas en water

Regelmatig geven we een gastles op school over onze werkzaamheden. Vooral wanneer wij in de
Lees verder