8 februari 2021

Als we niet werken…

Het is koud in Nederland en de komende twee weken houden deze lage temperaturen zeker nog aan. Het werk in de straten van Apeldoorn is tijdelijk gestopt maar doet de aannemer dan helemaal niets? We geven u een kijkje achter de schermen.

Controle op hekken
Door weersinvloeden of passanten kan het voorkomen dat bijvoorbeeld hekken omwaaien. Als het werk in uitvoering is controleert de uitvoerder iedere werkdag het hekwerk rondom de werkvakken. Vanwege de bouwstop is de uitvoerder nu tijdelijk niet op locatie. Hij controleert nu twee keer per week de veiligheid ter plekke, ook de hekken. Als u in de tussentijd een gevaarlijke situatie ziet, wilt u dat dan doorgeven aan omgevingsmanager Alexandra Braas via 085 – 822 0417.
 Als het nodig is komen we langs om een en ander te verbeteren.

Zoutzakken
Overal waar wij aan het werk zijn, hangen wij aan de loopbruggen tassen met strooizout, herkenbaar als PLUS-tassen. Het zout kunt u gebruiken om de loopbrug bij uw huis en uw tuinpad te strooien. Ons buurtmaatje zorgt de komende tijd ervoor dat deze zakken gevuld blijven.

Bezorging
Sinds enkele weken is er een buurtmaatje toegevoegd aan het team van de aannemer. Eric bezorgt bijvoorbeeld de brieven of de factsheets die u in uw brievenbus aantreft. Verder helpt hij tijdens de voorbereiding en uitvoering en kan hij uw praktische vragen voorzien van een antwoord. U herkent hem aan de gele helm en het oranje hesje!

Hebben de mannen vrij?
Totdat de vorst uit de grond is (in ieder geval zolang het graaf- en breekverbod van kracht is) wordt in de straten niet gewerkt. De medewerkers van de aannemer hebben momenteel vorstverlet. Bij een gevoelstemperatuur van onder de -6 graden Celsius mag niet buiten worden gewerkt. In de cao’s voor de metaal en techniek is de doorbetaling van loon geregeld als werkzaamheden niet kunnen doorgaan vanwege de vorst.

Tot slot
Zodra de aannemer het werk hervat melden we dit op deze website en via de bouwapp “Onderhoud in Apeldoorn”.