3 februari 2021

Koud weer op komst

In overleg met de gemeente gaat aannemer A. Hak zich voorbereiden op de komende kou. Wat dit betekent voor de werkzaamheden van Vitens en Liander leggen we u uit in dit nieuwsbericht. De verwachting is dat de temperaturen volgende week enige tijd onder de 0°C blijven. Daarom past A.Hak de werkplanningen aan. 

Graaf- en breekverbod
De gemeente Apeldoorn heeft een een graaf- en breekverbod aangekondigd dat ingaat op maandag 8 februari. Dit houdt in dat aannemers vanaf dat moment in Apeldoorn – tot nader bericht – tijdelijk niet mogen werken in de grond. Deze maatregel is bedoeld om onveilige situaties te voorkomen. Bij flinke vorst kan door het werk eerder schade ontstaan aan de bestrating of aan de leidingen in de grond. Als vorst in de grond zit is grondverzet lastig en natuurlijk is het bij extreem slecht weer niet prettig voor aanwonenden wanneer de straat voor de deur op dat moment open ligt. Het verbod zorgt dus voor uitstel van de werkzaamheden. 

Nieuwe werkzaamheden
In de straten waar binnenkort zou worden begonnen moet de aannemer pas op de plaats maken en de start van de werkzaamheden uitstellen.

Bestaande werkzaamheden
In straten waar de werkzaamheden al zijn gestart, geldt dat de aannemer ook niet kan werken zolang het verbod van kracht is. Op deze plekken heeft aannemer A. Hak deze week nog tijd om maatregelen te nemen om schade en onveilige situaties te voorkomen. Denk daarbij aan het afzetten van werkvakken of het tijdelijk afdekken van ondergrondse gas- en waterleidingen.

Weer van start
De verwachting is dat deze onderbreking niet langer duurt dan een week, afgaand op de huidige weersvoorspellingen. Wanneer het verbod door de gemeente wordt ingetrokken hervat de aannemer de werkzaamheden. Als wij horen dat het verbod wordt opgeheven kunt u dat lezen op deze website www.onderhoudinapeldoorn.nl en op de Onderhoud in Apeldoorn’-app.

Vragen?
Heeft u nog vragen hierover dan kunt u bellen met de omgevingsmanager van A.Hak Alexandra Braas via 085 822 0417 of een e-mail sturen naar ABraas@a-hak.nl.